De opleiding

Niveau:

3

Soort opleiding:i

bol

Duur:

3 jaar

Stad:

Emmen

Zelfstandig medewerker travel & hospitality (*Topopleiding)

Je leert zoveel mogelijk actief in de praktijk: in het reisbureau DC Travel op school en op verschillende stageplaatsen.

Je stages kunnen zowel in het binnenland als in het buitenland plaats vinden. Je krijgt ook theorielessen, zoals landenkennis, hotelreceptie, reisspecialist, hospitality, kennis over culturen en vakken als economie en communicatie. Natuurlijk zijn de talen ook zeer belangrijk in dit beroep.

Daarom worden je vier talen aangeboden: Nederlands, Engels, Duits, Spaans. Ieder jaar worden er studiereizen georganiseerd, waarbij studenten een actieve rol hebben bij de organisatie.

De opleiding duurt 2,5 jaar.

Het beroep

Als Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality ben je werkzaam in de bedrijven die gericht zijn op toerisme en vrijetijd.

Je bent werkzaam in verschillende bedrijven in afwisselende omgevingen. Je hebt veel contact met nationale en internationale klanten/gasten. Dit kan zijn als receptiemedewerker in een hotel, op een bungalowpark of op een camping. Of als medewerker op een reisbureau, bij een touroperator, op een zakenreisbureau of op een contactcenter. Of als medewerker bij de ANWB of de VVV/het Tourist Info Punt. In alle beroepen zul je klant/gastgericht en commercieel bezig zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding of Drenthe college? Neem contact met ons op of bezoek een Open Dag!

Niveau 3 vmbo- diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma. Extra toelatingsvoorwaarden Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College. Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep. Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school. Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten. Extra informatie met betrekking tot stage Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats en kan begeleiding bieden bij het solliciteren. Stage in het buitenland is mogelijk.

Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld. Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.

Kleding: € 100,-
Studiereizen kosten per schooljaar: € 200,- tot € 400,- afhankelijk van de bestemming