De opleiding

Niveau:

3

Soort opleiding:i

bol

Duur:

2 jaar

Stad:

Assen

Sport- & bewegingsleider

Je vindt sporten belangrijk en leuk: voor jezelf, maar ook om het anderen te laten doen.

Organiseren van sportactiviteiten, mensen enthousiast maken voor sport en bewegen, begeleiden van deelnemers, sportlessen en -trainingen bedenken en geven, van je hobby je beroep maken: dat is jouw wens en dat is wat je doet. Je gaat goed en gemakkelijk met mensen om en kunt inschatten wat ze wel of niet kunnen.

Je grijpt in wanneer iets niet goed gaat of gevaar oplevert. Je houdt van afwisseling en vindt het niet erg om ’s avonds of in het weekend te werken.

Het Beroep

Let op! Kies bij Aanmelden voor Sport & Bewegen. In het eerste jaar van de opleiding verzorg je sportlessen op scholen en beoefen je allerlei sporten, zoals turnen, zelfverdediging, voetbal, zwemmen, fitness of volleybal. In het tweede jaar kies je daarvan twee sporten en wordt je daarin opgeleid tot trainer/coach.

Theorie is de basis, want het is belangrijk dat je veel weet van en over het menselijk lichaam, maar ook hoe je lessen moet voorbereiden en geven. Je schrijft je (digitaal) voor deze opleiding in onder Sport & Bewegen. Na leerjaar 1 hebben we een beeld van je mogelijkheden en krijg je een advies voor de overige leerjaren qua richting en niveau. Wat leer je tijdens de opleiding Plannen en organiseren, Communicatie, Leidinggeven, Sport en spel.

Wil je meer weten over deze opleidingen of Drenthe college? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag.

Niveau 3 vmbo- diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma.

BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College. Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep. Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school. Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten. Extra informatie met betrekking tot stage Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats.

Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld. Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding. Bijkomende kosten bij deze opleiding Laptop: Ja