De opleiding

Niveau:

4

Soort opleiding:i

bol

Duur:

3 jaar

Stad:

Emmen

Leidinggevende travel & hospitality (*Topopleiding)

Als Leidinggevende Travel & Hospitality ben je verantwoordelijk voor het organiseren van klant/gastgerichte dienstverlening binnen je bedrijf.

Je moet zorgen voor commerciele resultaten voor je bedrijf. Verder ben je alert op ontwikkelingen, trends en commerciële mogelijkheden in de omgeving van je bedrijf en je kunt dit omzetten naar kansen voor je bedrijf. Je bent het aanspreekpunt voor je medewerkers achter de receptie of op het reisbureau of op het contactcenter en daarnaast voer je coördinerende taken uit.

Uiteraard ben je goed in het oplossen van problemen en heb je een ruime kennis van je vak. Je bent onder andere werkzaam op een reisbureau of een in hotel, bij een VVV/Tourist Info Punt of een zakenreisbureau.

Het Beroep

Je leert zoveel mogelijk actief in de praktijk: in het reisbureau DC Travel op school en op verschillende stageplaatsen.

Je stages kunnen zowel in het binnenland als in het buitenland plaats vinden. Je krijgt ook theorielessen, zoals landenkennis, hotelreceptie, reisspecialist, hospitality, kennis over culturen en vakken als economie en communicatie. Natuurlijk zijn de talen ook zeer belangrijk in dit beroep.

Daarom worden je vier talen aangeboden: Nederlands, Engels, Duits, Spaans. Uiteraard leer je de kneepjes van het leidinggeven en het managen van een afdeling. Daarnaast ga je je eigen bedrijf oprichten. Ieder jaar worden er studiereizen georganiseerd, waarbij studenten een actieve rol hebben bij de organisatie.

Wat leer je tijdens de opleiding, Ontwikkelen en verkopen vakantiereizen, Organisatie en leidinggeven, Verkoop en marketing.

Wil je meer weten over deze opleidingen of Drenthe college? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag.

Niveau 4, vmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma. Niveau 4, specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie. Extra toelatingsvoorwaarden Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep. Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school. Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten. Extra informatie met betrekking tot stage Stage in het buitenland is mogelijk.

Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld. Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding. Bijkomende kosten bij deze opleiding.

Kleding € 100
Studiereizen € 200.- tot € 400.
Laptop
Boeken