De opleiding

Niveau:

4

Soort opleiding:i

bol

Duur:

3 jaar

Stad:

Emmen

Leidinggevende leisure & hospitality (*Topopleiding)

Als Leidinggevende Leisure & Hospitality heb je verschillende taken. Je bent een echte duizendpoot in de vrijetijdsbranche in zowel binnen als buitenland. Bezig met het organiseren en begeleiden van sport- en animatieactiviteiten zoals speurtochten, toernooien en 6 kampen op bijvoorbeeld een camping, maar je kan ook ingezet worden bij het organiseren en uitvoeren van evenementen om te zorgen dat alles goed verloopt tijdens bijvoorbeeld een festival of personeelsfeest. Entertainment is een belangrijk vak wat zich bezig houdt met het vermaken van mensen op bijvoorbeeld een bungalowpark en je kunt hierbij denken aan het werken als mascotte, goochelen, toneelspelen in een meeleeftheater en helpen bij shows met licht en geluid. Daarnaast voer je werkzaamheden uit aan de receptie: je ontvangt gasten, geeft informatie, verhuurt en verkoopt. Jij bent het visitekaartje voor het bedrijf. Je hebt te maken met verschillende groepen gasten, zoals kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. Het is belangrijk dat je flexibel bent en met mensen om kan gaan, want het is geen negen tot vijf baan en de beleving van de gast staat altijd voorop. Je bent dienstbaar, maar ook in staat leiding te geven aan groepen. Je kan organiseren, houdt overzicht en gaat goed om met stress en onverwachte situaties. Je bent sportief, creatief en je kunt jezelf goed presenteren. Tijdens de niveau 4 opleiding leer je leiding te geven aan collega’s binnen de verschillende aspecten van het bedrijf. Zo kun je aan de slag als: frontofficemanager, animatieteamleider of misschien zelfs als parkmanager. Ook krijg je tijdens je opleiding de mogelijkheid om te kiezen voor een van de volgende gave keuzedelen: Lifeguard of Horeca.

Het Beroep

De praktijk is belangrijk, maar tijdens de theorielessen leer je de ins- en outs van het vak en de algemene zaken die voor iedere beginnende beroepsbeoefenaar geldt. Typische recreatievakken zijn: Sport- en spel, evenementen organiseren, entertainment en frontoffice. Naast de algemene vakken als bijvoorbeeld: Financiën, marketing en digitale vaardigheden krijg je Nederlands, Engels, Duits én Spaans. Door middel van praktijklessen, gastlessen en excursies krijg je op een afwisselende manier les. Wat leer je tijdens de opleiding: Sport en animatiebegeleiding, Evenementenorganisatie en entertainment, Frontoffice, Financien en marketing, Vakgericht taalonderwijs (Nederlands, Engels, Duits)

Niveau 4, vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.

BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College. Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep. Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school. Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten. Extra informatie met betrekking tot stage Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats en kan begeleiding bieden bij het solliciteren. Stage in het buitenland is mogelijk.

Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld. Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.

Kleding €100
Studiereizen €200-€400
Laptop
Boeken