De opleiding

Niveau:

2

Soort opleiding:i

bol

Duur:

2 jaar

Stad:

Assen

Dienstverlening: medewerker sport & recreatie

Steeds meer mensen gaan sporten en bewegen: omdat ze het leuk vinden, maar ook omdat het gezond is.

Soms doen ze dat alleen, vaak samen met anderen. Begeleiding daarbij is belangrijk en daar hoort ook een goede voorbereiding bij.  Sport is jouw passie. Je vindt het ook leuk om anderen te laten sporten en ze daarbij te helpen. Dat doe jij: voorbereiden, zorgen dat alle materialen er zijn en dat de mensen aan de slag kunnen.

Je begeleidt ook deelnemers: je moedigt ze aan, geeft aanwijzingen, helpt ze soms. Je gaat goed met mensen om en kan inschatten wat ze kunnen of willen. Je ziet wanneer iets niet goed gaat of wanneer het beter kan: dan grijp je in.Je werkt graag en goed met anderen samen.

Je houdt van afwisseling en vindt het niet erg om ’s avonds of in het weekend te werken. Je doet je werk in overleg en samen met je leidinggevende.

Het Beroep

Als voorbereiding op de toekomst en om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten is onze opleiding dienstverlening niveau 2 een goede start.

Je start met het verkennen van de verschillende mogelijkheden binnen de opleiding en werkt aan je eigen ontwikkeling. Dan kies je één van de  drie uitstroomrichtingen: helpende zorg & welzijn, medewerker facilitaire dienstverlening of medewerker sport & recreatie.

Met een diploma kan je aan het werk maar het biedt je ook de mogelijkheid om door te stromen naar niveau  3 of 4. De opleiding duurt 2 jaar.  Als je kiest voor Medewerker Sport en Recreatie ben je heel veel met sport bezig: zelf, maar ook met anderen. Je bereidt sportlessen voor en geeft ze ook. In het eerste jaar doe je heel veel verschillende sporten.

Daarna kies je twee sporten om daarin trainer/coach te worden. Let op: Deze uitstroomrichting is alleen in Assen en Emmen te volgen! Wat leer je tijdens de opleiding Sport en bewegen, Planning en organisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding of Drenthe college? Neem contact met ons op of bezoek een Open Dag!

Niveau 2 vmbo- diploma basisberoepsgerichte leerweg of vergelijkbaar diploma.

BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep. Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school. Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten. Extra informatie met betrekking tot stage Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats.

Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld. Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.