De opleiding

Niveau:

4

Soort opleiding:i

bol

Duur:

3 jaar

Stad:

Assen

Coördinator sportinstructie, training en coaching

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te sporten en te bewegen: als ontspanning, om af te vallen of omdat het gezond is. Daarbij moeten mensen goed geholpen en begeleid worden. Als coördinator ben je belangrijk bij het organiseren daarvan. Dat kan je doen als zelfstandige, maar ook binnen een (sport-)bedrijf, instelling of organisatie. Je moet natuurlijk van sport houden, zelf ook sportief zijn en goed met mensen om kunnen gaan. Het overbrengen van jouw passie voor sport op anderen vindt je fijn. Organiseren, plannen, overleggen, inschatten wat mensen willen of kunnen: dat zijn jouw vaardigheden. Je houdt je aan afspraken, bent nauwkeurig en kan leiding geven. Je vindt het prima om ’s avonds of in het weekend te werken en het soms even heel druk te hebben.

Het Beroep

Let op! Kies bij Aanmelden voor Sport & Bewegen. Het eerste leerjaar heeft een breed georiënteerd programma. Een groot deel van de opleiding ben je actief bezig met je hobby: sport. Lesgeven aan basisschoolleerlingen, maar ook zelf sporten. Je leert hoe je iets organiseert, maar ook heel veel over het menselijk lichaam.  Na leerjaar 1 hebben we een beeld van je mogelijkheden en interesses en krijg je een advies voor de overige leerjaren qua richting en niveau. Vanaf het tweede leerjaar ga je verder met een specifiek uitstroomprofiel. Binnen deze opleiding zijn er twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen: Sportinstructie training en coaching & Sport, Bewegen & Gezondheid.  Kies je voor het profiel sportinstructie, training en coaching dan toon je doorzettingsvermogen, je wekt vertrouwen op bij de deelnemers, inspireert hen en haalt het beste uit hen naar boven. Daarbij help je de mensen die je traint hun doelstellingen te behalen. De coördinator sportinstructie, training en coaching is inzetbaar in een specifieke sport. Je maakt hiervoor een keuze in het tweede leerjaar voor skien of voor voetbal. Je kan je beroep daardoor in organisaties uitoefenen die vragen om deze specifieke kennis. Als je kiest voor skiën dan kun je denken aan skischolen in het buitenland, maar ook indoor skihallen in Nederland of in het buitenland. Als je kiest voor voetbal, dan zal je werkveld natuurlijk op het voetbalveld liggen. Daarbij is het mogelijk om in een breder werkveld aan de slag te gaan, waarbij jij je specialiteit op het vakgebied combineert met de algemene informatie van de rest van de opleiding. In dat geval werk je vooral in organisaties die gericht zijn op sport en bewegen zoals sportverenigingen, fitnesscentra, sport- en bewegingscentra. Ook kan je werkzaam zijn in buitensportondernemingen of andere organisaties die sport, bewegen en recreatie met elkaar combineren en in organisaties waarin sport en bewegen deel uitmaakt van de beroepsuitoefening, zoals defensie, brandweer, politie. Ook kan je als coördinator sportinstructie, training en coaching werken in organisaties waarin sport en bewegen deel uit maakt van het ondersteuningsaanbod, bijvoorbeeld van gemeentes. De coördinator sportinstructie, training en coaching werkt op nationaal dan wel internationaal niveau. Het resultaat van jouw werkzaamheden als coördinator sportinstructie, training en coaching is het behalen van gestelde korte en/of lange termijn doelstellingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding of Drenthe college? Neem contact met ons op of bezoek een Open Dag!

Niveau 4, vmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma. Niveau 4, specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College. Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep. Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school. Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten. Extra informatie met betrekking tot stage Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats.

Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld. Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen. Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.

Laptop: Ja