VAN SCHAIKWEG EMMEN

Vanaf de start van schooljaar 2015-2016 zullen alle studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening in Emmen onderwijs krijgen een prachtige nieuwbouwlocatie die we in samenwerking met Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg hebben.

Bijzonder onderwijsconcept
Deze samenwerking brengt als eerste in Nederland horeca studenten op zowel mbo- als hbo-niveau samen onder een dak in een levensechte leeromgeving. De beide onderwijsinstellingen bundelen hun expertise in Grand Café Stones om het gastvrijheidsonderwijs in Drenthe te versterken. Het doel is om de doorstroom van het mbo naar het hbo te stimuleren en de regionale arbeidsmarkt goed opgeleide horecaprofessionals te bieden.

Onderwijs in een professionele omgeving staat centraal
Het Grand Café restaurant, met catering faciliteiten voor interne en externe gasten biedt een professionele omgeving waar studenten zich, onder begeleiding, op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Het leerbedrijf draait op basis van het duurzame concept Dutch Cuisine wat ontwikkeld is door meesterkok Albert Kooy. De studenten werken in het leerbedrijf met producten uit de regio en koppelen de theorie aan de praktijk.